Home Landelijke radio Coen en Sander Show marktleider in de middag

Coen en Sander Show marktleider in de middag

3FM heeft met de Coen en Sander Show de nummer 1 positie in de middag weer stevig in handen. Dit blijkt uit een analyse door RadioFreak.nl van de luistercijfers van Intomart GFK over het laatste jaar. In 2012 was de show op 3FM het grootste gedeelte van het jaar marktleider.

Ruud de Wild zakt met zijn show op 538 iets weg. In 2011 was hij nog marktleider, maar afgelopen jaar kon hij dit alleen tijdens de zomermaanden bereiken. Tot de zomermaanden zitten de marktaandelen van 3FM en 538 dichtbij elkaar, maar in de wintermaanden gaan ze steeds verder uit elkaar. Na een klein herstel zakt Ruud begin dit jaar weer verder af. Het gat tussen de twee shows was bij de laatste meting (februari – maart 2013) 1,6 procent.

Luistercijfers middag

Radio 2 neemt, zoals ieder jaar, tussen Kerst en Oud en Nieuw de koppositie over maar geeft die daarna weer uit handen. Sky Radio stijgt het afgelopen jaar ook in de middag verder. Dit is in lijn met de overige luistercijfers van het station. Ook Q-music laat een stijging zien, Jeroen van Inkel en Patricia van Liemt scoren regelmatig weer rond de 8 procent. Dit was voor Q-music voor het laatst in 2009.
Foto: RVDA

Vorig artikelDAB+ antennes deze week in Lopik en Hoogersmilde
Volgend artikelAlbert Heijn maakte beste radiocommercial in april met ‘Route 99’