Home Landelijke radio Claudia de Breij stopt met radiomaken; Gerard Ekdom daarom ook vrijdag op...

Claudia de Breij stopt met radiomaken; Gerard Ekdom daarom ook vrijdag op 3FM

Claudia de Breij stopt met haar programma op 3FM. "Ik heb altijd gezegd: ik wil niet tot m'n 40e op 3FM zitten. Nu ben ik 39 en volgend jaar word ik 40. En ik vind dat ik gelijk had", zo zei ze zojuist op zender. "We gaan nog door tot 12 december." Gerard Ekdom vult het tijdslot van De Breij op vrijdagmiddag op. Daarmee is 'Effe Ekdom' vanaf januari 2015 van maandag tot en met vrijdag te horen op 3FM.

"Claudia heeft plannen, grote plannen, en daar gaat ze nu met veel energie aan werken", zegt zendermanager Wilbert Mutsaers. "Wij wensen haar daarbij plezier en succes. De 3FM luisteraars gaan vermoedelijk de muziek van Barbra Streisand en de verhalen van de Breijstaete op de 3FM vrijdagmiddag missen, maar krijgen Gerard Ekdom met zijn programma Effe Ekdom, goede muziek en fantastische humeur ervoor terug."

12 jaar
De presentatrice heeft 12 jaar bij 3FM gewerkt. Na haar studie begon ze met verslaggeven en presenteren voor Radio M en Radio West. Korte tijd daarna kwam Hilversum; ze schreef columns voor het televisieprogramma 'Kaap de Goede Hoop' van de RVU en presenteerde voor diezelfde omroep een serie over pubers. Voor BNN ging ze het Radio 1-programma 'United' presenteren.

In 2002 verruilde Claudia Radio 1 voor Radio 3FM. Ze presenteerde het programma '…en dit is Claudia' voor de NPS tussen 20:00 en 22:00 uur. Claudia stapte vervolgens in september 2003 over naar de VARA. 'Denk aan Henk' hield op en zij dook in het gat dat Henk Westbroek achterliet tussen 12:00 en 14:00 op 3FM.

Serious Request
Claudia zat in 2004 in het Glazen Huis tijdens de eerste editie van 3FM Serious Request. Er werd toen iets minder dan een miljoen euro opgehaald voor Darfur.

In 2007 nam ze ook al afscheid om zich op haar tv-carrière te richten, maar nog geen jaar later kwam ze weer terug op vrijdagmiddag.
Foto: Corbino