Cielke Sijben heeft gisteren haar laatste uitzending gemaakt op NPO Radio 2. Na jaren van programma’s, is er voor haar geen plek meer in de nieuwe programmering. “Ik vind het echt heel erg jammer dat dit onze laatste uitzending is”, zei de radiomaakster.

Cielke was sinds begin dit jaar te horen als sidekick bij Paul Rabbering. Daarvoor was ze jarenlang sidekick bij de middagshow van Ruud de Wild, maakte ze langere tijd een eigen nachtprogramma en presenteerde ze in 2017 de Top 2000. “We zijn begonnen in januari en vanaf het begin voelde ik dat ik alles tegen je kon zeggen”, zei Cielke tegen Paul. “De klik die wij hebben, die koester ik enorm.”

Voogdij

Ze vergeleek het vertrek bij Radio 2 met het verliezen van het moederschap. “Als het aan mij had gelegen, dan hadden we dit programma samen kunnen zien opgroeien en over achttien jaar het huis uit kunnen schoppen. Maar papa krijgt de voogdij en mama gaat thuis het leven eens overdenken en wellicht een sleurhut kopen. Ik wil jou heel erg bedanken voor de meest leuke radiomaanden die ik ooit heb gemaakt.”

“Ik voel alleen maar liefde”, zei Cielke geëmotioneerd:

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV