Bram Mullink (40) is per 1 oktober benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en BNR Podcasts. Barm begon negen jaar geleden bij BNR, nadat hij ook een aantal jaren werkte voor AT5 en AVROTROS. Na onder andere een baan bij RTL keerde hij vier jaar geleden terug bij BNR als eindredacteur en vervolgens als chef nieuws. Hij volgt Mireille van Ark op die nu hoofdredacteur is.

Bram Mullink laat weten: “De gedreven redactie en opgewekte energie waarmee er nieuws gemaakt wordt maakt BNR een uniek, onafhankelijk journalistiek nieuwsmerk. Een nieuwsmerk dat onmisbaar is in het Nederlandse medialandschap en zich kenmerkt door scherpte, gretigheid en toekomstgerichtheid.”

Hoofdredacteur Mireille van Ark: “Bram is de journalistiek leider die FM en podcasts vanuit de inhoud dichter bij elkaar kan brengen en BNR door kan ontwikkelen naar een nieuwe fase van digitalisering. Hij staat voor onderscheidende journalistiek en weet als geen ander waar onze doelgroep behoefte aan heeft.” Mullink stond onder andere aan de wieg van de nieuwe programmering die dit jaar in ging.

Dit najaar komt BNR met een nieuwe slogan en campagne.

Foto: BNR Nieuwsradio