Home Landelijke radio ChristenUnie ziet mogelijkheden om religieuze omroepen te behouden

ChristenUnie ziet mogelijkheden om religieuze omroepen te behouden


De ChristenUnie denkt dat er geld is om de kleine 2.42-omroepen voorlopig te behouden. "Ik heb geld gevonden om de omroepen overeind te houden", zei Kamerlid Gert-Jan Segers bij de RKK op Radio 5. Het huidige kabinet wil het budget van de kleine omroepen schrappen, als onderdeel van de 100 miljoen euro aan extra bezuinigingen op de publieke omroep.

De omroepen moeten fuseren tot acht omroepen. Volgens Segers is er tijdens dat proces geld om de 2.42-omroepen overeind te houden. De precieze plannen zal Segers komende maandag toelichten tijdens het mediadebat in de Tweede Kamer met staatssecretaris Dekker. "Het is zeer belangrijk om deze omroepen te behouden, het gaat om het wezen van de democatie: minderheden zichtbaar maken."

Segers zal maandag ook voorstellen dat bij een volgende prestatieovereenkomst tussen de publieke omroep en de staatssecretaris 'religie een zelfde aandachtspunt is als cultuur of sport.' "Je peilt de mate van beschaving door hoe je met kleine minderheden omgaat. De staatssecretaris begrijpt niet wat religie is. Dit plan levert weinig op en doet heel veel kwaad."

Vorig artikelWalen en Vlamingen leggen ruzie over FM-frequenties bij
Volgend artikelLunch-luistercijfers: 538 nummer 1, 3FM, Radio 2 en Sky vechten om nummer twee