Home Landelijke radio NPO 3FM Champagne bij Radio 10, 3FM historisch laag

Champagne bij Radio 10, 3FM historisch laag

De luistercijfers van Radio 538, Radio 2, 3FM, Radio 10 en Radio Veronica in de periode jan 2014 tot nu

Een historisch hoogtepunt voor Radio 10 in de vanochtend gepubliceerde luistercijfers: de commerciële zender behaalt een marktaandeel van 6,9%, tegenover 5,9% een jaar eerder. In de doelgroep 30-59 jaar scoort Radio 10 haar hoogste marktaandeel ooit. “Deze mooie cijfers zijn echt een team effort geweest van iedereen voor en achter de schermen. De champagne komt vroeg dit jaar”, reageert programmadirecteur Roland Snoeijer.

Ook bij NPO Radio 2 kan de taart aangesneden worden, want de publieke zender wint in een jaar tijd een marktaandeel van 2,4%, goed voor een totaal van 11,1%. Daarmee staat Radio 2 nu stevig op de tweede plek van Nederland, na Radio 538.

3FM

Hoe anders is de situatie bij NPO 3FM: de zender keldert naar de historisch lage 4%. Nooit eerder deze eeuw was het marktaandeel van de publieke zender zo laag. 3FM en Radio Veronica staan, ook voor het eerst deze eeuw, op gelijke hoogte.

Voormalig zendermanager Florent Luyckx zei in maart dit jaar over de kwakkelende luistercijfers: “Als 3FM na de zomer nog altijd de weg omhoog niet heeft gevonden, dan heeft de zender voor jongeren écht een probleem.” In de tussentijd heeft 3FM de programmering weliswaar op de schop gegooid, maar ook dat heeft het tij nog niet gekeerd.

> Meer luistercijfers zijn te vinden in het RadioFreak Luistercijfersdossier