Home Landelijke radio CDA nu ook kwaad op LPF over publieke omroep

CDA nu ook kwaad op LPF over publieke omroep

Het CDA heeft geen goed woord over voor de uitlatingen van de LPF over de publieke omroep. Mediawoordvoerder J. Atsma noemt de uitlatingen van LPF’ers over meer toezicht op de publieke omroep, ‘persoonlijke oprispingen, die niet stroken met de afspraken’.

Atsma houdt vast aan het strategisch document, waarin de coalitiepartijen hebben vastgelegd dat de concessiewet voor de publieke omroep gehandhaafd blijft. En die loopt tot 2010 en dus verandert er in elk geval tot die tijd niets aan de aard en samenstelling van de publieke omroep.’

Wel kan hij leven met de efficiency-korting van 30 miljoen euro die de omroep krijgt opgelegd.De mediawoordvoerder stoort zich eraan dat de LPF de indruk wekt grotere greep te willen krijgen op de inhoud van programma’s van de publieke omroep. ‘Ik gruw daarvan’, zegt Atsma. Verder zegt hij hoe LPF-Kamerlid Bijlhout zich uitliet over een onafhankelijke commissie, die toezicht zou moeten houden, duidt er volgens Atsma op dat de LPF niet helemaal weet hoe het werkt in Hilversum. Hij vermoedt dat Bijlhout doelde op de raad van toezicht, waarin juist de zittende omroepvoorzitters een grotere rol zouden moeten krijgen.