Home Landelijke radio CDA en D66 willen extra geld voor de Publieke Omroep

CDA en D66 willen extra geld voor de Publieke Omroep

De Publieke Omroep (PO) kan in 2007 extra geld krijgen van de overheid. CDA en D66 dienen deze week in de Tweede Kamer een motie van die strekking in. Dat meldt Trouw.

Volgens CDA-woordvoerder Atsma hebben de acties van omroepmedewerkers hem niet tot inkeer gebracht, maar is de motie een vervolg op eerdere standpunten. “Wij hebben steeds gezegd dat de bezuinigingen en de teruglopende reclame-inkomsten van de Publieke Omroep niet ten koste mochten gaan van programma’s. Nu er zo loyaal is meegewerkt aan de invulling van de bezuinigingen en er daadwerkelijk schade dreigt voor programma’s, dient de politiek die belofte waar te maken.” De PO komt in 2007 150 miljoen tekort. Volgend jaar is het tekort afgedekt met een greep in de omroepreserves.

D66-mediawoordvoerder Bakker wil komende week niet verder gaan dan via een motie de politieke bereidheid uit te spreken in 2007 met extra geld te komen. “Of dat geld er daadwerkelijk komt, moet afhankelijk worden van de bereidheid van Hilversum om efficiënter te werken. Het exacte bedrag moet bovendien afhankelijk zijn van de daadwerkelijk gedorven reclame-inkomsten. Tot nu is het niet meer dan een prognose.” D66 wil door de snel teruglopende reclame-inkomsten komend jaar al een onderzoek doen naar een volledig reclamevrije omroep. [Adformatie]