Home Landelijke radio BusinessNieuws Radio houdt zich niet aan haar licentie

BusinessNieuws Radio houdt zich niet aan haar licentie

Business Nieuws Radio houdt zich niet aan de door het ministerie van Economische Zaken afgegeven etherlicentie, dit schrijft DutchMedia. In de licentie staat dat het station tussen 19:00 tot 23:00 uur minimaal elk heel uur nieuws moet uitzenden. Tussen 23:00 en 07:00 uur moet dat eenmaal per twee uur. Business Nieuws Radio heeft in haar eigen aanvraag aangegeven 24 uur per dag minimaal twee keer per uur een nieuwsbulletin uit te zenden. Nu blijk dat het station tussen 20:00 en 06:00 uur alleen maar non-stop muziek uitzendt.

Volgens directeur Philip Alberdingh Thijm is hierover met het ministerie van Economische Zaken een ‘akkoord’ gesloten, waardoor het station pas per 1 januari aan deze voorwaarden zou hoeven te voldoen. Vanaf dan wil het radiostation starten met een avond/nachtprogrammering.

Agentschap Telecom, die als onderdeel van het ministerie van Economische Zaken toezicht houdt op de licenties, zegt van niets te weten over een akkoord met de radiozender. Het Commissariaat voor de Media stelt evenmin van iets te weten over een akkoord over uitstel van de formatplicht voor Business Nieuws Radio. Het Commissariaat voor de Media stelt wel bezig te zijn met een convenant waarin het toezicht op de formatplicht met het Agentschap Telecom geregeld wordt, deze zal aan het einde van deze maand af zijn en dan zal er ook toezicht gehouden worden op de formatplicht.