Home Landelijke radio Burgemeester Hilversum vreest banenverlies door omroepplan

Burgemeester Hilversum vreest banenverlies door omroepplan

Burgemeester E. Bakker van Hilversum maakt zich ernstig zorgen over het verlies aan werkgelegenheid in zijn stad als gevolg van de omroepplannen van het kabinet. Dat heeft hij vandaag in een brief aan minister-president Balkenende geschreven.

Vanaf 2008 wil het kabinet de afzonderlijke omroepen minder budget geven en mogen zij alleen nog maar programma’s maken over opinie en debat. Rond kinderprogramma’s mag geen reclame meer worden uitgezonden. De raad van bestuur van Publieke Omroep (PO) verwacht dat de plannen honderden banen kunnen kosten.

“U zult begrijpen dat mediastad Hilversum zich grote zorgen maakt over het verwachte verlies aan werkgelegenheid”, schrijft Bakker namens het gemeentebestuur aan de premier. “Wij verzoeken u grote aandacht te besteden aan het behoud van die werkgelegenheid, ook in de toeleverende bedrijven. Een aantal van die bedrijven is ook vaak koploper in innovatie en vernieuwing.” Die laatste verwijzing maakt Bakker, omdat Balkenende voorzitter is van het Innovatieplatform, de denktank die de kenniseconomie een duw in de rug wil geven. [Telegraaf]