Home Landelijke radio Broadcast Partners nieuwe beheerder publieke FM-zenders

Broadcast Partners nieuwe beheerder publieke FM-zenders

Broadcast Partners gaat het FM-zendernetwerk voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vanaf 1 september beheren. Dat heeft een woordvoerder van de NPO aan RadioFreak.nl bevestigd. “Het contract voor het landelijk uitzenden van Radio 1, 2, 3FM en Radio 4 op de FM gaat op 1 sept 2010 over van KPN naar Broadcast Partners”, aldus de woordvoerder.

De NPO heeft het beheer van het FM-net Europees aanbesteedt. Het bedrijf uit Terneuzen won deze openbare aanbesteding. Door de verandering moeten er aanpassingen gedaan worden in de zendmasten. “De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting zal de luisteraar geen hinder ondervinden van de overgang en de frequenties worden niet gewijzigd.”

Broadcast Partners is nu ook al de zenderoperator van veel commerciële zenders, zoals Radio 538 en Q-music. Volgens BP levert het contract zes nieuwe arbeidsplaatsen op.

De zendmasten zijn overigens geen eigendom van Broadcast Partners. De zendmast in IJsselstein is bijvoorbeeld in handen van een Frans bedrijf.