BNR Nieuwsradio wilde het programma ‘Echte Jannen’ met Jan Roos en Jan Dijkgraaf dagelijks terugbrengen op de radio. Dat heeft Jan Roos gezegd in zijn eigen podcast. “Ik werd opgeroepen door hoofdredacteur Sjors Fröhlich om te komen praten. Ze wilden ons in de avondspits programmeren, twee uur achter elkaar. Dat leek mij wel leuk.” Maar toen Jan Roos over de zakelijk kant begon ging het mis. “Ze zeiden: je moet wel je eigen sponsoren meenemen. Wat een kutzender.”

Het programma ‘Echte Jannen’ was in 2011 een seizoen te horen op NPO Radio 1 bij PowNed. Maar de omroep trok er na 1 seizoen de stekker alweer uit om naar de dagprogrammering te gaan. Dat lukte uiteindelijk niet, waarna het programma doorging. Maar wel zonder Jan Dijkgraaf. Uiteindelijk stopte het programma na vijf jaar alsnog.

Jan Roos

Jan Roos was jarenlang een van de gezichten van omroep PowNed op zowel radio als tv. In 2015 stapte Jan over naar GeenStijl, om weer een jaar later de politiek in te gaan.

Volgens Jan Roos zou hij het geld van de sponsoren die hij mee zou nemen naar BNR niet zelf houden. “Alles zou naar BNR gaan en wij kregen dan een salaris.” Jan Dijkgraaf reageert: “Ik denk dat het verstandig is dat je het mij nooit verteld hebt. Dat was een ‘nee’ geworden…”

Foto: Jan Roos