Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio krijgt weer jazzprogramma

BNR Nieuwsradio krijgt weer jazzprogramma

Er komt weer een dagelijks jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. Vanaf vanavond is iedere werkdag tussen 23:00 uur en middernacht het programma 'BNR Jazz' te horen. Martijn Barkhuis (DJ Maestro) gaat het programma presenteren.

In het prille begin van BNR was het radiostation verplicht om jazz uit te zenden, omdat op een frequentiekavel voor jazzmuziek werd uitgezonden. Die verplichting is er allang niet meer, maar toch was er lang een jazzprogramma in de nacht met saxofonist Hans Dulfer.

Volgens de nieuwe hoofdredacteur Sjors Fröhlich is er een duidelijke match tussen jazz en de doelgroep van BNR Nieuwsradio. "Wij weten dat veel van onze luisteraars het plezierig vinden om 's avonds een uurtje goede muziek te horen. DJ Maestro is een autoriteit op het gebied van jazz. Wij voorzien hiermee in een behoefte en ik verwacht dan ook veel van dit programma."

DJ Maestro is van plan tijdens de uitzending van BNR Jazz vooral zijn lievelings jazzplaten te draaien. "Dat kunnen hele nieuwe releases maar ook oudere platen zijn die ik uit mijn enorme collectie opduik. Het zal relaxte, laidback en fijne jazz zijn. Denk aan mooie nummers van Miles Davis of Billie Holiday of Chet Baker. Maar ook nieuwere jazz-sterren zoals José James, Gregory Porter of Esperanza Spalding."