Home Landelijke radio BNN zoekt jong radiotalent voor interne opleiding

BNN zoekt jong radiotalent voor interne opleiding


BNN is weer op zoek naar jong radiotalent voor een nieuwe lichting van BNN University. Acht jongeren krijgen de kans om zich een jaar lang intern bij BNN te laten opleiden. De studenten krijgen intensieve begeleiding door professionals van binnen en buiten BNN en werken mee aan de verschillende radioprogramma's van de omroep.

Over de jongeren die BNN zoekt zegt de omroep: "Ervaring in de mediawereld is niet van belang. We zoeken mensen die risico’s durven nemen, humor hebben en er helemaal voor willen gaan." 

Aanmelden voor de interne opleiding van BNN kan tot 16 oktober via bnnuniversity.bnn.nl. Na een selectieronde in december starten acht talenten met een stoomcursus van een week. Daarna zijn de studenten minstens twee dagen per week bij BNN aan het werk. De opleiding duurt in het totaal een jaar. Iedere drie maanden vindt er een evaluatie plaats om te kijken of de student bij BNN kan blijven.

Onder meer Jan Willem van Zoest (verslaggever Radio 1) en Paul Stoel (producer Coen en Sander Show) kwamen dankzij BNN University aan hun baan bij omroep. Naast de radiostudenten, zoekt BNN ook acht jongeren voor de televisie-afdeling van BNN University.