Home Landelijke radio Nieuwe lichting talenten opgeleid bij BNN University

Nieuwe lichting talenten opgeleid bij BNN University


Er staan opnieuw jonge talenten klaar om opgeleid te worden bij BNN. Tien van de negentien ‘jonge honden‘ zullen het komende jaar een intensieve, praktijkgerichte radio-opleiding volgen, waarin ze minimaal één dag per week bij BNN aan de slag zijn. De 17- tot 24-jarigen krijgen ondersteuning van de BNN-professionals en duiken het diepe in door meteen zelf radio en tv te maken.

Voor het nieuwe jaar van de ‘BNN University’ hebben zich eind vorig jaar ruim 800 jongeren aangemeld. Na een selectieronde bleven de beste negentien kandidaten over. Zij hebben inmiddels een interne stoomcursus over interviewtechnieken, het regisseren van items en de werking van de apparatuur gevolgd. Volgens BNN-voorzitter Patrick Lodiers kan Hilversum de borst nat maken: “Deze nieuwe lichting heeft een onwaarschijnlijk frisse kijk op radio en tv maken. Dit is de generatie die voor vernieuwing gaat zorgen. Ze lusten Hilversum rauw!”

De BNN University bestaat al enkele jaren. Onder andere Radio 1-verslaggever Jan Willem van Zoest en Martijn Zuurveen (Q-music) begonnen hun carrière bij de BNN University.

Vorig artikelTijd voor Twee viert vijftiende verjaardag op Radio 2
Volgend artikelGrave wil met tegenzin subsidie geven aan lokale omroep