Home Landelijke radio “BNN Today moet naar de dagprogrammering van Radio 1”

“BNN Today moet naar de dagprogrammering van Radio 1”

BNN Today zou moeten verhuizen naar de dagprogrammering op Radio 1. Dit zegt presentatrice Willemijn Veenhoven in Het Parool. "Ik denk dat het daar tijd voor is. In de avond is het programma goed zoals het is."

Momenteel is BNN Today dagelijks tussen 20:30 en 22:00 uur te horen op Radio 1. Het programma boort een jongere doelgroep aan dan de overige programma's op Radio 1. "We brengen de gemiddelde leeftijd tussen half negen en tien zeker omlaag, maar het is een illusie dat alleen twintigers en dertigers luisteren. Eigenlijk is dat juist wel spannend; kunnen we de boel op Radio 1 een beetje opschudden. Dat komt terug in onze onderwerpkeuze en luchtige toon. We maken een actualiteitenprogramma voor mensen met een jonge geest."

Nadat ze deze zomer één van de presentatoren van de Radio 1 Sportzomer was, is ze ook tafeldame bij De wereld draait door. "Dat je daar van een heel zwaar nieuwsonderwerp in een item over scheurende gitaren kan belanden, is voor mij heel herkenbaar. Ik denk dat De wereld draait door en BNN Today wel eenzelfde tone of voice hebben."

Veenhoven kwam via NCRV Buzz bij de radio terecht. Nadat Marc de Hond op 3FM uitviel heeft ze een halfjaar een nachtprogramma op de zender gemaakt. Maar ze vindt zichzelf geen dj. Later kwam ze in de avond terecht bij BNN United, de voorloper van BNN Today.

Vorig artikelHotRadio-ruzie om frequenties in Gelderland
Volgend artikelRadiozenders uit de lucht door werkzaamheden aan zendmast Roermond