Home Landelijke radio BNN, FunX en NOS willen landelijke urbanzender

BNN, FunX en NOS willen landelijke urbanzender

De NOS wil samen met BNN en FunX proberen een landelijke urban-zender op te zetten, dit meldt Dutchmedia. Jan Westerhof, projectbetrokkene en zendercoördinator van Radio 1 en 747 AM, verklaarde dat inmiddels een intentieverklaring is ondertekend door de NOS, FunX en BNN.

“Doelstelling is om een vijfde editie van FunX te laten maken. We zijn met FunX in gesprek of zij als producent voor de publieke landelijke omroep het urbankanaal kunnen maken,” aldus Westerhof. FunX maakt momenteel al in de grote steden van de randstad een programma, waarvan de editie uit Amsterdam ook buiten de randstad te horen is.

De Nederlandse Vereniging van Commerciële Radio (NVCR) lijkt niet te wachten op de nieuwe zender. Voorzitter Banga laat weten: “Er is een groter doel bij de publieke zenders dan in eerste instantie lijkt.” De zenders vinden dat de NOS en de andere publieke organisaties van oneigenlijke middelen gebruik maken. Volgens Westerhof willen de commerciële alles aangrijpen omdat het het alleenrecht te claimen en de activiteiten van publieke zenders als indirecte aanval zien op hun activiteiten.