Home Landelijke radio BNN, 3FM en Radio 538 zijn positief over Radioschool Veronica

BNN, 3FM en Radio 538 zijn positief over Radioschool Veronica

Zowel BNN en 3FM als Radio 538 reageren positief op de Radioschool die Veronica gaat starten. Beide partijen hebben zelf een opleidingstraject, maar wensen Veronica desondanks veel succes met het project. Vorige week werd bekend dat Veronica in september gaat starten met een project om nieuwe radiomakers op te leiden.

Maarten van Dijk, mediadirecteur van BNN laat aan RadioFreak weten: “Heel erg vernieuwend is het niet, want BNN heeft vorig jaar Hey DJ (talentenjacht + opleidingszomerkamp) gebracht en op dit moment loopt CoolCast. Daarnaast kent 3FM een opleidingstraject in de nacht. Maar er is wel ruimte voor de opleiding, want Veronica heeft behoefte aan een nieuwe lichting DJ’s: Veronica is ‘Bejaardentehuis Avondrood’ voor DJ’s met mensen als Jeroen van Inkel, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Peter Teekamp en Ben Liebrand.”

3FM laat middels een persvoorlichter weten: “3FM Serious Radio verwelkomt elk initiatief dat jonge radiomakers een kans geeft hun talenten te ontwikkelen. Wij wensen Radio Veronica dan ook veel succes met de radioschool en we kijken met belangstelling uit naar de resultaten.”

“3FM heeft overigens al jaren een opleidingstraject voor radio-talent, met een opleidingscoördinator die talenten scout, traint en begeleidt. Die talenten krijgen in de nacht op 3FM uitgebreid de kans om radio te maken, waarna ze kunnen doorstromen naar een plek overdag. Giel Beelen, Gerard Ekdom, Paul Rabbering, Sander Lantinga en Coen Swijnenberg hebben die opleiding doorlopen. 3FM ziet het als een kerntaak om radiomakers op te leiden.”

Radio 538 laat tot slot weten: “Het is goed dat meer radiostations net als onze DJ School, die wij 5 jaar geleden zijn gestart, deze iniatieven ontplooien. Hiermee wordt het aanbod in de markt in de toekomst ook groter en dat is voor radio natuurlijk goed.”