Home Landelijke radio Bijna 2 miljoen mensen geholpen door 3FM Serious Request 2007

Bijna 2 miljoen mensen geholpen door 3FM Serious Request 2007

Het Rode Kruis heeft 1.951.593 mensen aan schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen kunnen helpen door de bijdrage van 3FM Serious Request 2007. Het geld is in de eerste helft van 2008 besteed in Soedan, Liberia, Centraal Afrikaanse Republiek, Somalië, DR Congo, Tsjaad, Burundi en Oeganda. Die verantwoording is vandaag bekend gemaakt. De jaarlijkse actie van 3FM vlak voor de kerst leverde vorig jaar 5.249.466 euro op.

Volgens het Rode Kruis zijn er waterpunten en -systemen aangelegd en hersteld, natuurlijke bronnen aangeboord, toiletten en douches aangelegd en schoon drinkwater aangevoerd aan hen die geen water meer hadden. Ook gaf het Rode Kruis training en voorlichting over gezondheid, schoon drinkwater en hygiëne.

In Somalië, een land dat geteisterd wordt door onrust en droogte, kregen meer dan 500.000 mensen dagelijks 2,3 miljoen liter water per dag gedurende 100 dagen in Bay, Bakool, Galgudud, Mudug en Puntland. In de Centraal Afrikaanse Republiek, het land dat 3FM DJ Eric Corton bezocht, zijn bijna 50.000 mensen bereikt door het herstel van waterpunten en de aanleg van 300 toiletten in gezondheidscentra en scholen.

Daarnaast gaf het Rode Kruis training en voorlichting over gezondheid, schoon drinkwater en hygiëne. In Liberia werd deze training ook via de radio gegeven.

Vorig artikelEvergreen Top 1000 van Radio 5 scoort
Volgend artikelMorgen laatste gepresenteerde programma op Juize.FM