Home Landelijke radio Glazen Huis 3FM dit jaar in Breda

Glazen Huis 3FM dit jaar in Breda

3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, zet zich dit jaar in voor vluchtelingen. Jaarlijks worden 36 miljoen mensen uit hun woning verdreven als gevolg van conflicten. Van de ene op de andere dag moeten zij het doen zonder een dak boven hun hoofd en zonder voedsel en drinkwater. Voor deze stille ramp doet 3FM in de week voor Kerst een Serious Request. Vorig jaar leverde de actie meer dan 5,2 miljoen euro op.

Van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december zamelen drie dj’s vanuit het Glazen Huis geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

"Een dak boven je hoofd is zo ongeveer de meest basale behoefte van ieder mens", zegt Florent Luyckx, zendermanager 3FM. "Het is onvoorstelbaar dat ieder jaar miljoenen mensen op de vlucht raken omdat ze in één klap nagenoeg alles kwijt zijn. Dit probleem móet beter belicht worden, daarom heeft 3FM dit jaar vluchtelingenhulp gekozen als onderwerp voor Serious Request. Het is fantastisch dat de gemeente Breda daar ons dit jaar bij gaat helpen."

Na drie jaar de Neude in Utrecht stond het Glazen Huis vorig jaar voor het eerst op een andere locatie, namelijk op het Plein in Den Haag. Dit jaar heeft 3FM gekozen voor de zuidelijke gastvrijheid van Breda, waar het Glazen Huis zes dagen lang op de Grote Markt staat.

Burgemeester van Breda, Peter van der Velden: "Het is voor Breda natuurlijk een enorme opsteker dat 3FM onze stad als thuisbasis voor deze actie heeft gekozen. We realiseren ons terdege dat we aardig wat waar te maken hebben en dat kunnen we samen, in deze stad en regio. We investeren er flink in om een sociale stad te zijn: we zetten veel in op zorg voor elkaar en sociale cohesie, ook over de grenzen heen. Breda levert een bijdrage aan het realiseren van de VN Millenniumdoelen en gaat bewust om met internationale solidariteit. In die context sluiten de doelen van Serious Request aan bij onze ambities. Kortom, we zullen als een goede gastheer voor deze actie zorgen en samen inzetten op een enorme opbrengst."