Home Landelijke radio Radio 2 in actie voor collecteweek KWF

Radio 2 in actie voor collecteweek KWF

NPO Radio 2 gaat geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding, in de collecteweek van 3 tot en met 7 september. Bij de eerste editie van de Radio 2 Collecteweek steken verschillende dj’s van de zender de handen uit de mouwen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor KWF.

Rob Stenders doopt zijn programma ‘Platenbonanza’ om tot ‘Collectebonanza’ en maakt 24 uur per dag radio vanuit zijn huis in Almere. Dit doet hij zolang er geld binnenkomt op zijn actiepagina. Iedere 200 euro die gecollecteerd wordt op de pagina van Rob levert één uur radio op.

Frank van ’t Hof en Wouter van der Goes toeren met de Radio 2-collectebus door het land met de uitdaging bij zoveel mogelijk huishoudens te collecteren. Het streven van de dj’s is om aan te bellen bij 5000 voordeuren in gemeenten waar KWF hun hulp kan gebruiken.

De diepte in

Bart Arens steekt zijn handen uit de mouwen en neemt waar nodig zijn bekende vrienden mee om bijzondere prestaties van anderen te ondersteunen. Timur Perlin gaat de diepte in tijdens zijn bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam. Hij maakt een podcastserie van gesprekken die hij voert met patiënten en familieleden in het ziekenhuis en volgt hen tijdens een behandeling, revalidatie en/of operatie.

“We staan als NPO Radio 2 een week lang stil bij de impact die kanker helaas nog steeds heeft op het leven van velen”,zegt Jan-Willem van Engelen, zendermanager van NPO Radio 2. “Onze dj’s zetten zich vol overtuiging, samen met onze luisteraars, in tegen deze ziekte.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.