Home Landelijke radio Balkenende sluit dj’s 3FM Serious Request op in glazen huis

Balkenende sluit dj’s 3FM Serious Request op in glazen huis

Demissionair Premier Jan-Peter Balkenende heeft vanochtend om 09:00 uur de deur achter dj’s van Radio 3FM in het Glazen Huis gesloten. De komende zes dagen presenteren de dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga vanuit het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. De CDA-leider gaf door de deur af te sluiten het startsein voor Serious Request.

“Ik vind het fantastisch dat jullie deze actie houden”, zo zei Balkenende. “Het is voor jullie een enorme inspanning, dat realiseer ik me.” Hij zei meteen een miljoen euro toe namens de regering, als 3FM zelf ook een miljoen euro weet op te halen.

Het doel is geld op te halen voor het Rode Kruis, die daarmee slachtoffers van landmijnen helpt. De luisteraars bepalen welke platen worden gedraaid. Door te betalen voor het verzoeknummer, steunt het publiek de actie. De dj’s zullen niet eten maar wel 24 uur per dag radio maken.

De actie begon vanochtend onder grote belangstelling van de media. Het is de derde keer dat er aan het einde van het jaar een actie wordt gehouden.

Voor het eerst staat er dit jaar ook een Glazen Huis in België. In Leuven doen drie presentatoren van Studio Brussel mee aan de actie. “Vorig jaar hadden we al een kippensoepactie voor Pakistan”, zei dj Peter van de Veire. “Dit jaar moest het sowieso iets anders zijn.” Studio Brussel hoopt dat de actie de luistercijfers zal opkrikken zoals dat ook een bijkomend voordeel was voor 3FM de afgelopen twee jaar, gaf hij toe. “Dat speelt zeker mee.”

Vanuit Leuven loopt presentatrice Claudia de Breij naar Utrecht, een afstand van 211 kilometer. Een Belgische dj legt de omgekeerde weg af.

Vorig artikelQ-music stuurt luisteraars naar horrorfilm
Volgend artikelCaz! zet zich in voor Kankerbestrijding