Home Landelijke radio AVRO onderzoekt toekomstmogelijkheden binnen en buiten de PO

AVRO onderzoekt toekomstmogelijkheden binnen en buiten de PO

De AVRO is druk bezig met het onderzoeken van haar toekomstmogelijkheden zowel binnen als buiten de publieke omroep. Zo blijkt uit een interview met interim-directeur Gerben Eggink dat te lezen is op de ‘Spreekbuis voor omroepmedewerkers’.

In het interview brengt Egging naar voren: “Het is wel duidelijk welke richting het publieke bestel op dendert. De Raad van Bestuur van Publieke Omroep wil meer centrale sturing, en de politiek wil dat ook. Vanuit hun standpunt gezien begrijp ik dat ook wel, maar voor ons is het dan de vraag of wij nog wel kunnen doen wat we willen doen. De ruimte daarvoor lijkt mij heel erg klein worden, de omroepverenigingen worden eigenlijk gedegradeerd tot – met respect – een soort productiehuizen.”

Dit is de reden dat de AVRO plannen wil gaan maken voor de toekomst. “In beginsel willen we een sterke AVRO in een sterk bestel, maar tegelijkertijd zullen we onderzoeken of er een alternatief buiten het bestel is. Ik wil daar binnen zes maanden een antwoord op hebben,” aldus Eggink. Hij heeft begrip voor de TROS, die ook onderzoekt of er voor een commerciële toekomst moet worden gekozen. De twee omroepen praten daar ook met elkaar over, al is dat nu nog vooral verkennend.