Home Landelijke radio Arjen Lubach verhuist naar de VARA

Arjen Lubach verhuist naar de VARA

Arjen Lubach gaat net als Giel Beelen verhuizen van de NPS naar de VARA. Vanaf April zal hij starten bij de VARA en wordt dan weer herenigd met Claudia de Breij die voor de VARA elke middag tussen 12:00 en 14:00 uur het programma ‘Claudia d’r op’ maakt. Ook zal hij weer productiewerk voor zijn rekening gaan nemen bij Giel Beelen als ook hij naar de VARA gaat om dan de ochtendshow over te nemen van Rob Stenders.

Lubach werkte al eerder samen met De Breij toen zij nog in de avond zat voor de NPS op 3FM. Maar hier kwam abrupt een einde aan toen zij bekend maakte naar de VARA te gaan, ze werd toen door de omroep direct van de zender gehaald en door Giel Beelen vervangen. En sinds hij in september officieel bij de NPS zit is Arjen zijn vaste producer. Op vrijdag 2 April heeft Arjen zijn laatste Hard en Giel en zal dan vanaf 19 April te vinden zijn bij Claudia de Breij.

Tegenover RadioFreak ligt Arjen zijn keuze nog even toe: “Ik kies voor de VARA omdat ik graag weer met Claudia wilde samenwerken. Toen bleek dat Giel ook naar de VARA zou gaan, was de keuze helemaal snel gemaakt. Giel en Claudia zijn wat mij betreft de leukste dj’s van 3FM en ze maken programma’s waar ik veel van mijn creativiteit in kan stoppen. Verder lijkt de VARA mij een sympathieke omroep en sluiten ze ook nog eens prima aan bij mijn andere werkzaamheden als cabaretier.”

Zijn 3FM nachtprogramma Arjen L. zal hij ook blijven presenteren. Vanaf donderdag 1 April gaat dit programma over van de NPS naar de VARA. Naast 3FM-dj is Arjen ook nog cabaretier en had hij als Slimme Schemer een Top 40 hit met de eminem-parodie Jelle.

Foto: Maartje Noorman