Home Landelijke radio Arie Boomsma: “Ik dacht: er is nu iets kapot”

Arie Boomsma: “Ik dacht: er is nu iets kapot”

Arie Boomsma heeft zich afgevraagd of hij ooit nog bij de EO aan de slag kon. Dat zegt hij vandaag nadat zijn schorsing eerder dan gepland werd ingetrokken. "Ik was bang dat er geen ruimte meer was om de grenzen op te zoeken. Dat waren ook de momenten dat ik mijn biezen wilde pakken", zegt hij in Metro. 

Begin maart werd Boomsma door de EO geschorst, vanwege een fotoreportage voor een homo-editie van het tijdschrift ‘Linda’. De schorsing zou drie maanden duren maar is vervroegd opgeheven. De hele kwestie heeft er flink ingehakt bij Boomsma, zo zegt hij in de krant. Vooral het feit dat hij niet mocht reageren in de media vond hij erg moeilijk. 

"Ik werd daar heel onrustig van. ’s Nachts lag ik te malen. Alle commentaren passeerden de revue. Ik hoorde woorden langskomen die ik zelf niet had gekozen". Boomsma hoopt dat alle commotie zijn geloofwaardigheid als EO-gezicht niet heeft aangetast. "Ik ben best bang dat mensen straks bij alles wat ik voor de EO doe, zullen denken ‘oké tot zover mocht je dus’. En als je verder gaat, word je teruggefloten."

"De EO weet dat we niet om het onderwerp homoseksualiteit heen kunnen. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer los ga op dit thema". Boomsma kreeg verschillende aanbiedingen van omroepen, maar blijft bij de EO. "Werken voor de EO is extra spannend door al die verschillende stromingen binnen de omroep. Bij de EO blijven heeft mijn absolute voorkeur. Gelukkig dachten zij daar hetzelfde over."