Home Landelijke radio Arend Langenberg vandaag begraven

Arend Langenberg vandaag begraven


Arend Langenberg wordt vandaag in Driehuis begraven. De nieuwslezer overleed 30 december in een Amsterdams ziekenhuis. Hij was al langere tijd ziek, Langenberg is 63 jaar geworden.

Op maandagmorgen 31 december was tijdens ‘Rick in de Morgen’ op Radio Veronica een interview te horen met de zoon van Langenbeg, Willem Langenberg. Ook zond Rick van Velthuysen de grappigste radiomomenten van Arend Langenberg voorbij. Hieronder kun je het fragment terugluisteren.

Langenberg begon zijn carrière bij zeezender Radio Veronica. Toen de zender in 1974 moest stoppen met uitzenden maakte hij de overstap naar het ANP waar hij het nieuws ging lezen voor de publieke zenders.

Later maakte hij een uitstapje naar het NOB en ging in het weekend nieuwslezen op Radio 538 en Sky Radio. Hierna maakte hij definitief de overstap naar Sky Radio en kwam aan het hoofd van de nieuwsdienst te staan.

De laatste jaren werd de nieuwslezer door ziektes getroffen. In 2008 was er een kwaadaardige tumor in zijn endeldarm en traden er complicaties op. En dit jaar moest hij herstellen van een klaplong.