Home Landelijke radio Annemieke Schollaardt presenteert voor het eerst tv-show

Annemieke Schollaardt presenteert voor het eerst tv-show

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt presenteert morgenavond voor het eerst een tv-show. De 3FM-dj was de afgelopen jaren regelmatig te zien in de tv-specials van 3FM Serious Request of de 3FM Awards, maar een grote NPO 1-show presenteerde ze nog niet eerder. Schollaardt neemt morgenavond vanaf 20:30 uur de presentatie van het tv-programma ‘Marathon Live’ op zich. Dat doet ze samen met Caroline Tensen.

In ‘Marathon Live’ onthalen Schollaardt en Tensen actievoerders, spreken zij kankeronderzoekers en maken zij de totaalopbrengst van de KWF Marathonweken bekend. Muzikale optredens in de liveshow worden verzorgd door onder meer Roel van Velzen en gelegenheidsduo Do en Niels Geusebroek.

Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader, die leed aan kanker. “Toen hij overleed dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik vanuit mijn vak bijdragen aan meer genezing van deze ziekte. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt”, aldus de 3FM-dj.

NPO Radio 2 staat morgen de hele dag in het teken van de KWF Marathonweken. Gerard Ekdom maakt, samen met Bart Arens, van 6:00 tot 22:00 uur zestien uur lang non-stop radio vanaf de Esplanade in Almere. Ook andere Radio 2-dj’s zetten zich in om geld op te halen voor het KWF.

Foto: Nico Kroon

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.