Home Landelijke radio Radio 2 houdt radiomarathon tegen kanker

Radio 2 houdt radiomarathon tegen kanker

NPO Radio 2 houdt woensdag 20 april een radiomarathon voor onderzoek tegen kanker. Gerard Ekdom maakt van 6:00 tot 22:00 uur zestien uur lang non-stop radio vanaf de Esplanade in Almere. De opbrengst van de radiomarathon komt geheel ten goede aan KWF voor de bestrijding van en onderzoek naar kanker.

Tijdens de radiomarathon roept Ekdom de luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. Via de sms kunnen de Radio 2-luisteraars hun favoriete plaat aanvragen, waarmee ze KWF ook steunen.

Wouter van der Goes fietst 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. “Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen”, aldus Van der Goes. “Het is geen racefiets, maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn. Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken.”

Bart Arens gaat gedurende de hele dag een foodtruck exploiteren op de Esplanade in Almere. De opbrengt van al het eten en drinken gaat naar KWF.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2