Home Landelijke radio Allochtonen luisteren heel weinig naar Nederlandse radio

Allochtonen luisteren heel weinig naar Nederlandse radio

Uit het het continu mediaonderzoek Foquz Media van Foquz Etnomarketing blijkt dat nederlandse radiozenders niet erg populair zijn bij allochtonen. Zes op de tien Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen luistert zelfs nooit naar de Nederlandse radio en de groep die wel luistert, doet dat gemiddeld 97 minuten per dag. Dit is aanzienlijk minder dan de 217 minuten die Nederlanders gemiddeld dagelijks naar de radio luisteren.

In totaal zijn 799 allochtonen tussen 25 en 50 jaar ondervraagd over hun luistergedrag. Van degenen die de Nederlandse zenders aan hebben staan, luisteren Turken het minst naar de Nederlandse radio: ongeveer 78 minuten per week. Surinamers stemmen het meest af op Nederlandse zenders: ongeveer 113 minuten per week. De zenders FunX en Sky

Radio kunnen bij de vier allochtone doelgroepen op een stabiele luistergroep van meer dan 10 procent rekenen. Naar Radio 2 luistert 2 procent en naar Radio 4 wordt het minst geluisterd: 1 procent.

Allochtonen luisteren volgens de onderzoekers ook nauwelijks naar de speciale programma’s die voor hen worden gemaakt op 747 AM. Naar die zender luistert gemiddeld 6 procent. (Planet)