Home Landelijke radio Al meer dan tien gemeenten in de race voor Glazen Huis 2010

Al meer dan tien gemeenten in de race voor Glazen Huis 2010

Er zijn al meer dan tien steden die zich hebben gemeld bij 3FM, omdat ze eind dit jaar graag het Glazen Huis zouden willen hebben. Welke steden dit precies zijn is niet bekend, maar Nijmegen en Amersfoort zijn er in ieder geval twee van.

3FM heeft laten weten welke voorwaarden meespelen bij het maken van een keuze later dit jaar. "Je kunt het Glazen Huis niet zomaar in elke gemeente neerplempen, want er moet natuurlijk een groot plein in de stad te vinden zijn: het Glazen Huis heeft ruimte nodig. En wat te denken van gezelligheid? Er moet genoeg horeca in de buurt zijn om de hongerige en dorstige bezoekers te verwarmen met een natje en een droogje", aldus de publieke popzender.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor de stad waar het Glazen Huis komt te staan:

De gemeente heeft een groot plein in de binnenstad, met horeca en winkels in de directe omgeving. 
De gemeente start een dialoog tussen gemeente, lokale belanghebbenden en 3FM om alle initiatieven zo goed mogelijk te coördineren. 
De gemeente schrijft een marketingplan ter promotie van het evenement op lokaal en regionaal niveau om zoveel mogelijk donaties voor het Rode Kruis te genereren. 
De gemeente draagt bij aan de kosten van 3FM Serious Request.

3FM roept geïnteresseerde gemeenten op contact op te nemen. Via seriousrequest@3fm.nl kunnen zij meer informatie, waaronder de uitgebreide voorwaarden, opvragen.