Home Landelijke radio Afname in de netto radioreclamebestedingen van 2.5 miljoen in derde kwartaal

Afname in de netto radioreclamebestedingen van 2.5 miljoen in derde kwartaal

De netto radioreclamebestedingen leveren in het derde kwartaal ruim 42 miljoen euro op, dit is 2,5 miljoen minder dan in dezelfde periode van 2014. Ondanks de daling is er wel een stijging in het aantal adverteerders, hier is een toename van 815 vorig jaar naar 862 dit jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Radio Advies Bureau (RAB).   

De spotbestedingen in het derde kwartaal van 2015 komen uit op 39,5 miljoen euro, een daling van 2,8 miljoen euro. De non-spotbestedingen stijgen wel in het derde kwartaal, namelijk met 0,3 miljoen naar bijna 2,6 miljoen euro.

Kruidvat is net als vorig jaar de grootste radioadverteerder in het derde kwartaal. Renault stijgt naar de tweede plaats en Ziggo zakt een plaats naar de derde positie. Retail is veruit de grootste branche op radio en transport is een goede tweede. Deze twee branches hebben in het derde kwartaal van dit jaar respectievelijk 16,7% en 15,4% meer op radio besteed. De nummer drie qua branches, financiële dienstverlening, is juist flink gedaald, met 16,6%.

Liedewij Hentenaar, directeur RAB: "Het aantal adverteerders is flink gestegen en we zien in de laatste luistercijfers ook een toename van het aantal luisteraars, dit biedt perspectief voor groei. De kracht van radio is de lineaire relevantie; radio is live en door het hier en nu voelt de luisteraar zich betrokken en onderdeel van wat er gebeurt in het land en in de wereld. Dat biedt adverteerders een effectief reclamepodium en steeds meer adverteerders erkennen dit. RAB onderstreept dit middels de méér-met-radio-campagne die nu een tweede flight heeft."