Home Landelijke radio Ab Trik nieuwe voorzitter VCR

Ab Trik nieuwe voorzitter VCR


Ab Trik is per direct de voor van de Vereniging van Commerciële Radio (VCR). De CEO van de Sky Radio Group volgt Martin Banga die eind maart plotseling overleed. Banga bekleedde de functie sinds de oprichting van de VCR zestien jaar geleden.

 

De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële, landelijke radio-exploitanten in juridische en publieke zin. Radio 538, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100% NL, Slam!FM en BNR Nieuwsradio zijn lid van de VCR. Secretaris Ian Rooker (BNR Nieuwsradio) en  penningmeester Jan Willem Brüggenwirth (directeur Radio 538) 

blijven aan als bestuurslid. 

 

"We gaan op volle sterkte verder met de ontwikkeling van commerciële radio. Actueel is de gunning van de vrije FM-kavels A7 en A8, die aanstaande is. Goed dat we straks weer een volledig radiolandschap hebben, waarbinnen we een level playing field willen waarborgen voor alle exploitanten", aldus Trik. 

 

Volgens hem is er de komende tijd veel werk te doen. "Onder andere het  realiseren van Digitale Radio in Nederland, voorwaarde voor de verlenging van de radiofrequenties."

Vorig artikelColin Banks presenteert 100% NL Top 10
Volgend artikelDire Staits op 1 in Top 100 van de 80s van Radio 2