Home Landelijke radio RTL Nederland neemt Slam!FM over

RTL Nederland neemt Slam!FM over

RTL Nederland heeft Slam!FM overgenomen. Daarmee komt het station in handen van hetzelfde bedrijf als Radio 538. Ook Slam!TV komt in handen van RTL. Begin dit jaar werd al op het gebied van reclameverkoop samengewerkt tussen Slam!FM en Radio 538. Hoeveel RTL voor de overname heeft betaald is niet bekend.

Bert Habets, CEO van RTL Nederland : "We hebben al langer de wens om onze Family of Radio Stations uit te breiden. Met de verdeling van de radiofrequenties is er de komende zes jaar zekerheid in het radiolandschap. Daarmee is dit het perfecte moment om een belangrijke strategische stap te zetten met de overname van Slam!FM. Slam!FM is een ijzersterk merk en een prachtige aanvulling op de doelgroepen die we met Radio 538 en Radio 10 Gold al uitstekend bereiken."

Algemeen Directeur Radio 538 Jan-Willem Brüggenwirth vult aan: "Slam!FM is dé ideale springplank voor nieuw dj talent en wij hebben alles in huis om zowel het station als het talent tot verdere ontwikkeling te brengen."

Jacqueline Bierhorst, Directeur Slam!FM: "Wij zijn heel trots dat RTL ons bedrijf verder wil uitbouwen. Hierdoor ontstaan voor ons station enorme groeikansen voor zowel het merk als voor de mensen voor en achter de microfoon."

Daniël Lippens, avondjock bij Slam!FM is blij met de overname. Hij twitterde: "Wat een bijzondere dag! Ons mooie SLAM!FM gaat een enorme stap maken in radioland! Aan alle 538'ers, aangenaam! We hebben er zin in!"