Home Landelijke radio Gouden RadioRing voor Rick in de morgen

Gouden RadioRing voor Rick in de morgen

De Gouden RadioRing 2014 is gewonnen door Rick in de Morgen. Het programma van dj Rick van Velthuysen op Radio Veronica kreeg sinds gistermiddag de meeste stemmen via telefoon en sms. "Ik ben er ontzettend blij mee! Maar ik heb me af en toe wel even geschaamd voor m'n eigen zender, vanwege de situatie met Rob van Someren", zei Van Velthuysen. "Daarom ben ik zo blij dat ik de prijs na hem in ontvangst mag nemen." Voor de publieksprijs waren verder A State of trance (Radio 538) en Echte Jannen (Radio 1) genomineerd.

"Het team van Rick heeft deze ring zeker verdiend", laat stationsmanager Erik de Zwart van Radio Veronica weten in een reactie. "Elk jaar strijden zoveel radioprogramma's om de ring en wij hebben hem binnen."

Het is de negende keer dat de prijs werd uitgereikt. Eerder wonnen Somertijd (Radio Veronica) Effe Ekdom (3FM), Ekstra Weekend (3FM), Evers Staat Op (538), Theater van het Sentiment (Radio 2), De Coen & Sander Show (3FM), Morgenstond (RadioNL) en GIEL (3FM) de prijs al.

Zilveren RadioSter
De Zilven RadioSter voor de beste radioman is gewonnen door Rob van Someren. Hij kreeg de prijs van Radio 2-presentator Daniël Dekker. Vorig jaar won hij met zijn programma Somertijd nog de Gouden Radioring. "Ik had een heftig jaar. Ben twee keer ontslagen, waaronder een keer uit het AMC. Maar ik ben blij dat ik het jaar met zo'n hoge piek kan eindigen", reageerde Van Someren. Bert Haandrikman (Radio 2) en Gerard Ekdom (3FM) waren ook genomineerd voor de publieksprijs.

Bij de vrouwen ging Claudia de Breij er met de Zilveren RadioSter vandoor. Het was de zesde keer dat de dj van 3FM de prijs won. De laatste keer was vorig jaar. Toen waren ook Roosmarijn Reijmer en Annemieke Schollaardt (3FM) genomineerd, net als dit jaar. "Zes keer heeft iets gênants. Daarom heb ik ook besloten voorlopig afscheid te nemen van de radio." Ze riep ook alle 'meisjes van Nederland' op om bij de radio te gaan werken.

RadioGala
Ook de Marconi Awards werden uitgereikt op het RadioGala. Sinds 2010 zijn de juryprijzen (Marconi Awards) en publieksprijzen (Gouden RadioRing en Zilveren RadioSterren) samengevoegd. Daarvoor werden ze allebei los van elkaar uitgereikt en dubbelden de categorieën ook deels.