Home Landelijke radio Igmar Felicia (Slam!FM) wint Marconi Award voor Aanstormend Talent

Igmar Felicia (Slam!FM) wint Marconi Award voor Aanstormend Talent

De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Igmar Felicia (Slam!FM). Voor de prijs waren verder Marieke Elsinga (Q-music) en Frank van der Lende (3FM) genomineerd. Felicia kreeg de prijs uitgereikt door Michiel Veenstra, dj van 3FM, op het RadioGala in Hilversum. Vorig jaar won Angelique Houtveen (Radio 6/FunX) de prijs. 

"Ik had deze prijs nooit kunnen winnen zonder alle geweldige 'Bij Igmar' luisteraars die onze show waarderen en ons elke dag weer weten te vinden", aldus Felicia. "Nu ga ik heel erg genieten van de prijs en maandag zit ik weer klaar om te knallen vanaf 19:00 uur."

De juryprijs voor Beste Radiostation ging naar Radio 5 Nostalgia. "Na acht jaar een mooie herkenning", zei oud-zendermanager Kees Toering die onlangs het stokje overgaf aan Jurre Bosman. Voor de prijs waren verder Radio 10 en Q-music genomineerd.

De eerste Marconi Impact Award ging naar Jack van Gelder. De prijs is bedoeld voor mensen of organisaties die bijzonder werk hebben gedaan achter de schermen. De jury eerder Van Gelder voor zijn radiocommentaar tijdens voetbalwedstrijden op Radio 1. "Hier ben ik enorm trots op. Juist omdat het een radioprijs is", zo reageerde hij. Kees Toering en Giel Beelen waren ook genomineerd.

Eerder werd al bekend dat Edwin Evers dit jaar de Marconi Oeuvre Award heeft gewonnen. Hij kreeg de prijs vanavond officieel overhandigd door Bløf-zanger Paskal Jakobsen. Evers droeg de prijs op aan zijn overleden vader.