Home Landelijke radio Fons van Westerloo legt voorzitterschap WNL neer

Fons van Westerloo legt voorzitterschap WNL neer

Fons van Westerloo stopt binnenkort als voorzitter van omroep WNL. Hij wordt op 26 februari 65 en gaat met pensioen, meldt de Telegraaf. Volgens de krant had Van Westerloo al bij het verkrijgen van de zendmachtiging aangegeven zijn functie neer te leggen als hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Van Westerloo was sinds begin 2009 betrokken bij de opzet van de nieuwe publieke omroep, die in 2008 op initiatief van De Telegraaf is opgericht. De omroepveteraan was als voorzitter verantwoordelijk voor het verkrijgen van een zendmachtiging van de aspirant-omroep.

"Het voorzitterschap van de vereniging WNL moet, nu de omroep goed op de kaart staat, professioneel worden ingevuld", zegt de scheidend voorzitter. "De vele verantwoordelijkheden die ik elders heb laten niet toe dat ik dat zelf ga doen." Van Westerloo is commissaris bij Binck Bank NV, de Lotto en Inshared. Daarnaast vervult hij een aantal bestuurs- en adviesfuncties, onder meer bij de stichting Raad voor de Journalistiek, het Koninklijk Concertgebouworkest en de Wereldomroep.

WNL-directeur Robert Alblas: "Ik wist dat dit eraan zat te komen vanaf het moment dat we samen aan dit avontuur zijn begonnen. Het was fantastisch om tijdens de opstartfase samen te kunnen werken met iemand die zoveel ervaring heeft. Ook na het verkrijgen van de zendmachtiging was Fons een steun en toeverlaat."