Home Landelijke radio Stadsomroep Middelburg-Vlissingen stopt ermee

Stadsomroep Middelburg-Vlissingen stopt ermee

De stadsomroep Middelburg-Vlissingen stopt op 1 maart met uitzenden. Zowel Cool FM als TV-Walcheren verdwijnt. Reden is de slechte financiële situatie van de omroep. De lokale omroep wordt al jaren gesteund door de gemeente Middelburg met 30.000 euro per jaar. Vlissingen doet dat al een aantal jaren niet meer.

Voorzitter Jan-Willem Jansen van de Stichting Stadsomroep Middelburg-Vlissingen is 'zeer teleurgesteld dat het straks afgelopen is'. "Het is echt zonde. Ik ben er ruim twintig jaar bij betrokken. We hebben echt wat bereikt. Ik heb het gevoel dat we in Vlissingen tegen een muur aanlopen. Als de gemeente Vlissingen zich aan haar wettelijke bekostigingsplicht had gehouden zoals die is vastgelegd in de nieuwe mediawet, hadden we nog lang vooruit gekund. Zelfs kunnen groeien. Maar Vlissingen zegt dat ze niet willen bijdragen omdat we een negatief eigen vermogen hebben."

Vlissings wethouder Rob van Dooren 'betreurt het dat een omroep het loodje legt, maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de organisatie zelf'. "Ik heb zeker niet het gevoel dat Vlissingen de stop eruit getrokken heeft. We hebben ons besluit niet te subsidiëren genomen op basis van toetsing aan onze subsidievoorwaarden."

De gemeente Middelburg is verrast door het nieuws dat de uitzendingen stoppen. Wethouder Ed de Graaf was wel op de hoogte van de moeizame onderhandelingen over de subsidie met de gemeente Vlissingen. "De afgelopen jaren heeft Middelburg de stadsomroep altijd financieel gesteund en ook in de toekomst was die subsidie gegarandeerd. Veel nieuws van de gemeente bereikte via Cool FM de inwoners van Middelburg. Dat deze informatiestroom nu verdwijnt, is een gemis voor gemeente en haar inwoners."