Home Landelijke radio Marjo L’Homme nieuwe adjunct-hoofdredacteur van L1

Marjo L’Homme nieuwe adjunct-hoofdredacteur van L1

Marjo L'Homme (1955) is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur bij de Limburgse regionale omroep L1. L'Homme is nu nog redactiechef bij Omroep Brabant in Son. De benoeming gaat in op 1 mei 2011. Ze volgt daarmee Philip Hilven op, die in december stopte. Samen met Leo Hauben vormt zij de hoofdredactie van L1.

Marjo L’Homme is sinds 2009 redactiechef bij Omroep Brabant. Ze is daar verantwoordelijk voor Brabant Nieuws, de dagelijkse televisierubriek over het nieuws in Brabant. Ook nieuwsgerelateerde uitzendingen vallen binnen haar portefeuille. Bij Omroep Brabant was L'Homme mede verantwoordelijk voor het invoeren van dagtelevisie en het project Eerst Online dat erop is gericht al het nieuws zo snel mogelijk op de internetsite te publiceren.

De nieuwe adjunct-hoofdredacteur van L1 had voor haar indiensttreding bij Omroep Brabant acht jaar lang een eigen bedrijf van waaruit zij variaproducties en de registratie van evenementen verzorgde voor regionale en landelijke omroepen. Ook maakte ze bedrijfsfilms en gaf mediatrainingen aan externe opdrachtgevers. Daarvoor werkte ze bij de actualiteitenrubriek Nova en was chef nieuwsdienst bij het NOS Journaal.

"Werken voor L1 voelt als thuiskomen", zegt L'Homme. "Het is een voorrecht om met de ervaring de ik de afgelopen jaren heb opgedaan buiten Limburg, weer terug te zijn in de provincie waar ik geboren en getogen ben. Samen met alle talentvolle collega’s van L1 wil ik gaan werken aan nog betere programma's zodat niemand in Limburg meer om L1 heen kan."