Home Landelijke radio 538 weer grote publiekstrekker op het Museumplein

538 weer grote publiekstrekker op het Museumplein

Het feest van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam was vandaag opnieuw de grote publiekstrekker in de hoofdstad. Zo’n half miljoen mensen kwamen naar Amsterdam om koninginnedag te vieren.
"Het was iets rustiger dan vorig jaar", aldus een woordvoerder. Toch was het op het Museumplein goed vol en zaten er niet echt grote dalen in het hoeveelheid feestgangers. "We maken niet bekend welke artiest op welke tijd komt, zodat er niet een enorme loop komt. Anders komen mensen bijvoorbeeld alleen voor Jan Smit en gaan daarna weer weg. De hele line up is dus wel vooraf bekend, maar als je op het Museumplein staat blijft het een verrassing wie er wanneer komt optreden", zo vertelt Barry Paf aan RadioFreak.nl.
Radio 538 had weer grote artiesten gestrikt als Kane, Anouk, Alain Clark, Krezip, Gerard Joling en de Franse dj David Guetta. Ook maakte Jan Smit zijn comeback, na een pauze van een half jaar wegens stemproblemen.

Voor het eerst wordt er dit jaar van het feest een televisieregistratie gemaakt. RTL 5 zendt vanavond een compilatie uit, gepresenteerd door zangers Elize en Radio 538-dj Frank Dane. "Ik heb helemaal geen televisieambities, maar ik vind het wel leuk om mee te maken. Het is ook opvallend wat je met een camera voor elkaar krijgt. Ik krijg opeens iedereen te spreken en heb net zelfs met Yolanthe gezoend", aldus de dj.
Backstage maakte RadioFreak.nl een audioreportage van het Koninginnedagfeest van 538. De interviews met onder meer Barry Paf en Frank Dane zullen dit weekend te beluisteren zijn.

Rick van Velthuysen en Barry Paf
De dj’s Rick van Velthuysen en Barry Paf

Tim Klijn
Dj Tim Klijn presenteert op het podium

Jan Smit treedt op
Jan Smit op het podium, voor het eerst sinds acht maanden

Achter de schermen
Achter de schermen bij Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam

Het publiek voor het podium
Het publiek voor het podium

Nick en Simon op het podium
Nick en Simon op het podium

Radio 538 op het Museumplein

Het podium op het Museumplein

Radio 538 op het Museumplein
Radio 538 op het Museumplein