Home Landelijke radio 538, RTL en Fresh trekken kort geding tegen Slam!FM voorlopig in

538, RTL en Fresh trekken kort geding tegen Slam!FM voorlopig in

Radio 538, RTL Nederland en Fresh FM hebben het kort geding dat ze wilden aanspannen tegen radiostation Slam!FM voorlopig ingetrokken. Beide stations hebben besloten eerst de beslissing van het Agentschap Telecom af te wachten, voordat ze naar de rechter stappen.

538 en RTL vinden dat Slam!FM zich niet houdt aan de voorschriften van het kavel waar het station gebruik van maakt. In de clausule die aan het frequentiepakket van Slam!FM is verbonden, staat dat het pakket is bedoeld voor ‘recente bijzondere muziek’. Zo mogen er niet te veel hits gedraaid worden. Dit pakket koste ID&T, eigenaar van Slam!FM, slechts 2,5 miljoen euro, terwijl Radio 538 voor haar ongeclausuleerde kavel 57 miljoen betaalde.

“We hebben besloten het kort geding vooralsnog terug te trekken, omdat we tevens bezwaar hebben aangetekend bij het Agentschap Telecom, die dat weer bij het Commissariaat vd Media toetst. De kans dat de rechter de beslissing van het Agentschap wil afwachten is groot, gezien dit in een eerdere, vergelijkbare zaak ook is gebeurd. We vinden dus nog steeds dat we gelijk hebben en maken er ook werk van. We wachten echter eerst de beslissing van het Agentschap af en kunnen dan altijd nog stappen ondernemen,” zo laten de woordvoersters van RTL Nederland en Radio 538 aan RadioFreak weten.