Radio 538 kan dit jaar alsnog het jaarlijkse Koningsdagfeest vieren. Niet op 27 april, maar drie dagen eerder, op zaterdag 24 april. Het radiostation heeft toestemming om in Breda het grootste Fieldlab-evenement tot nu toe te organiseren met 10.000 bezoekers.

Op het evenemententerrein Chasséveld in Breda treedt een groot aantal artiesten op, waaronder DI-RECT, Armin van Buuren, Chef’Special, Krezip, Racoon en Kraantje Pappie. “We zijn ongelooflijk trots en vereerd dat we het grootste test-event tot nu toe mogen organiseren. Daar hebben wij, de artiesten, 538-dj’s en luisteraars allemaal lang naar uitgekeken”, zegt 538-programmadirecteur Coco Hermans.

Op Radio 538 en de social media-kanalen werd de hele dag al gehint op het speciale oranjefeest. Om 19:45 uur zou het ‘grote nieuws’ naar buiten worden gebracht, maar uiteindelijk was zanger John de Bever eerder met de bekendmaking van het Oranjefeest dan 538 zelf.

Negatieve testuitslag

De 10.000 mensen die straks naar de 538-Oranjedag mogen, moeten zich wel aan een aantal regels houden. Zo moet iedereen een sneltest met negatieve testuitslag laten zien. Ook wordt gevraagd om medewerking in diverse onderzoeken rondom het evenement.

Mensen die een kaart voor het 538-feest willen bemachtigen, kunnen zich registreren via de site van Radio 538. Zij horen uiterlijk donderdag voor 12:00 uur of ze voor een ticket in aanmerking komen.

De 3FM Awards zijn onlangs ook bestempeld tot een Fieldlab-evenement: op de awardshow die overmorgen wordt gehouden zijn duizend mensen welkom.

Foto: Radio 538