Home Landelijke radio Qmusic Top 40 naar Qmusic

Top 40 naar Qmusic

Na de aankondiging van 538 om te stoppen met de Top 40 haalt Qmusic de hitlijst binnen. Vanaf januari 2019 is de lijst op Qmusic te horen.

Dave Minneboo, Zendermanager Qmusic, laat weten: “We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is. De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent.”

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, laat weten: “We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. De conclusie is voor ons dat de Nederlandse Top 40 bij Qmusic het beste op haar plek is. Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking.”

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar werd de Top 40 bij Radio 538 uitgezonden. Een populair onderdeel is de Alarmschijf, die hiermee ook naar Qmusic verhuist. Over de jaren presenteerden bekende dj’s als Lex Harding, Erik de Zwart (de huidige voorzitter van de Top 40), Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize de veertig grootste hits van die week. Wie de Top 40 bij Qmusic presenteert wordt later bekendgemaakt.

Vorig artikelRadio 538 neemt afscheid van Top 40 en start 538TOP50
Volgend artikelNPO zet plan SterrenNL op Radio 5 door