Home Landelijke radio 42 werknemers weg bij RTV West

42 werknemers weg bij RTV West

Bij de regionale omroep RTV West raken 42 werknemers hun baan kwijt. De omroep heeft grote financiële problemen en voor 24 werknemers in vaste dienst is ontslag aangevraagd bij het Centrum voor Werk en Inkomen.

Daarbij worden vijftien tijdelijke arbeidscontracten niet verlengd en vloeien drie werknemers af door natuurlijk verloop. Dat maakte RTV West maandagavond bekend.

De omroep heeft een saneringsplan opgesteld waardoor met ingang van 2004 structureel 2,2 miljoen euro wordt bezuinigd. De vakbonden eisen dat er een sociaal plan komt. De eigen middelen zijn volgens de directie van RTV West echter te klein om zo’n plan te financieren. De directie hoopt dat de provincie Zuid-Holland het geld voor een sociaal plan beschikbaar wil stellen.

Een onafhankelijk bureau onderzoekt op het moment hoe de financiële problemen van RTV West zo uit de hand hebben kunnen lopen. Het bureau onderzoekt ook de financiële problemen bij RTV Rijnmond, de andere regionale omroep in Zuid-Holland. Bij RTV Rijnmond lijken gedwongen ontslagen ook onvermijdelijk.

De directie en het bestuur van RTV West willen geen nader commentaar geven. Ze willen eerst het advies van de ondernemingsraad afwachten. Er werken ongeveer 170 mensen bij RTV West. De ontslagen worden gespreid over alle afdelingen.

De huidige programmering van RTV West loopt geen gevaar door het bezuinigingsplan. Radio West begon maandag met een nieuwe programmering. Sinds 1 april was het radiostation van RTV West overdag een volledige nieuwszender, zonder muziek.