De 1500e Megahit van NPO 3FM is Peggy Gou – (It Goes Like) Nanana. De publieke popzender viert dit met de 3FM Top Megahit die vanaf 3 juli wordt uitgezonden. Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen voor de lijst en kunnen ook de volgende Megahit kiezen.

De Megahit wordt al dertig jaar traditiegetrouw door de dj’s van 3FM uitgekozen en een week lang gedraaid op de zender. Luisteraars krijgen nu de kans om de volgende 3FM Megahit uit te kiezen. Op vrijdag 30 juni maken wordt in het ochtendprogramma bekendgemaakt welke plaat het geworden is. De 3FM Top Megahit is van maandag 3 tot en met donderdag 6 juli tussen 09:00 en 19:00 uur en op vrijdag 7 juli tussen 09:00 en 16:00 uur.

Eerste Megahit

Candy Dulfer kon op zondag 31 januari 1993 de allereerste Megahit op haar naam zetten voor het nummer Sax-a-go-go. In de dertig jaar die daarop volgden werd Anouk maar liefst zestien keer gekroond met de titel, gevolgd door Coldplay (vijftien keer) en Racoon (tien keer). Nederlandse artiesten scoorden hoge ogen in al die jaren: Kane werd negen keer de Megahit, BLØF, DI-RECT en Ilse de Lange acht keer, Krezip en Rondé beiden zeven keer.

Foto: NPO 3FM