Home Landelijke radio 3FM Serious Request: meer dan een miljoen opgehaald

3FM Serious Request: meer dan een miljoen opgehaald

Radio 3FM heeft met Serious Request meer dan een miljoen euro opgehaald. Dat heeft de zender bekend gemaakt. Officieel komt er vandaag geen tussenstand, aangezien de actie morgen stopt. Serious Request levert de hele week al meer geld op dan de vorige drie edities. In totaal werd in 2006 2.648.495 euro opgehaald. Dat was nadat de regering het opgehaalde bedrag verdubbelde. Dat zal ook dit jaar gebeuren.

Een van de grootste attracties was vanmiddag het huwelijk tussen 3FM-luisteraar Heino Hofman en zijn verse echtgenote Sylvia. Het Brabantse koppel bood 6100 euro om in het Glazen Huis in het huwelijk te treden. De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand was 3FM-dj Eric Corton.

Ook de zusteracties in België (Studio Brussel) en Zwitserland (Radio Suisse Romande) lopen hard. Music for Life in Leuven, waar ook drie dj's zes dagen non-stop uitzenden, heeft inmiddels ruim 600.000 euro opgebracht. De federale Belgische regering heeft toegezegd dit bedrag te verdubbelen als morgenavond de grens van 1 miljoen euro is behaald. [Trouw]