Home Landelijke radio 3FM Serious Request in actie voor schoon water

3FM Serious Request in actie voor schoon water

3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van de publieke popzender en het Rode Kruis, staat dit jaar in het teken van water. Jaarlijks overlijden 4 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Voor deze stille ramp doet 3FM de week voor kerst een Serious Request.

Vanaf 19 december gaan drie dj's vanuit het Glazen Huis van 3FM tot kerstavond geld inzamelen en mooie radio maken voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

“In het zevende millenniumdoel is vastgelegd dat het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater in 2015 gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990”, zegt Florent Luyckx zendermanager 3FM. “Vooral in gebieden waar oorlog is of oorlog is geweest sterven veel mensen, veel kinderen, omdat er geen schoon water voorhanden is. Het is een groot maar onbekend probleem. Met 3FM Serious Request 2007 willen wij hier aandacht voor vragen en zoveel mogelijk leed gaan verzachten”.

In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Kongo 2.203.549 euro. In 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie en samen met 3FM werd een recordbedrag van 5.067.921 euro binnengehaald voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd.

 

Vorig artikelBn’ers krijgen radioshow op FunX
Volgend artikelEdwin Rutten en Meta de Vries krijgen ochtendshow op Radio 6