Home Landelijke radio 3FM Serious Request helpt ruim 13.000 aidswezen

3FM Serious Request helpt ruim 13.000 aidswezen

Met de opbrengst van de 3FM Serious Request actie van vorig jaar zijn al ruim 13.250 aidswezen geholpen. Dit heeft de radiozender en het Rode Kruis vanmorgen bekend gemaakt.

De actie vond van 18 tot en met 24 december 2010 plaats in Eindhoven. Dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg maakten zes dagen lang radio, zonder te eten, vanuit het Glazen Huis op de Markt. De actie bracht in totaal een recordbedrag van 7.135.707 euro op. Het geld ging tot nu toe naar onderwijs, huisbezoeken voor medische steun en naar voorlichting over aids. Het Rode Kruis verwacht dat het in totaal 25.000 kinderen uit onder meer Rwanda, Uganda, Malawi en Haïti kan helpen.

Dit jaar is de actie voor moeders die geraakt zijn door oorlog. Deze stille ramp treft wereldwijd meer dan 10 miljoen moeders. De drie dj’s in het Glazen Huis gaan alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor deze vrouwen. Op maandag 14 november wordt in de uitzending van Giel bekend gemaakt welke drie dj's een week zonder eten moeten.

Vorig artikelNominaties Marconi Awards Aanstormend Talent bekend
Volgend artikelFusie tussen RTV Rijnmond en Omroep West van de baan