Home Landelijke radio 3FM Serious Request: dj’s halen 2.203.549 euro op

3FM Serious Request: dj’s halen 2.203.549 euro op

De actie ‘3FM Serious Request’ heeft in totaal 2.202.549 euro opgehaald. Vanmiddag verlieten de dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes het glazen huis op de Neude in Utrecht. sinds afgelopen maandag maakten zijn daarvandaan zonder te eten radio onder de noemer ‘Red Een Kind In Congo’.

Nadat Freek de Jonge de inboedel van het huis had geveild, verlieten de dj’s onder luidt applaus even voor 16:00 uur het huis. Ze werden buiten opgewacht door familie en vrienden. Een uur later werd de eindstand bekend gemaakt, deze bedroeg €1.202.549,- en daar kwam vervolgens nog een donatie van 1 miljoen van de regering bovenop.

Giel Beelen tegenover RadioFreak: “Nederland heeft zichzelf overtroffen, dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Dat miljoen van de overheid is ook echt te gek, ik hoorde er al niks meer over en ben nog op internet gaan zoeken. Echt hulde voor de overheid, maar vooral ook voor iedereen in Nederland vanwege die 1,2 miljoen.”

“Geweldig, ik ben hier heel blij mee. Je kunt met geld niet alle problemen in de wereld oplossen, maar met dit bedrag komen we wel een heel eind in de goede richting voor Congo,” zo reageert Wouter van der Goes vlak na de bekendmaking van de eindstand.

Gerard Ekdom: “Ik word gek, ik weet het niet meer, ik ben duizelig, 2,2 miljoen euro, ik moest bijna huilen net.”

Het bedrag zal de komende weken nog op gaan lopen omdat nog niet alle donaties binnen zijn. Het geld wat binnen is gekomen is betaald door mensen die betaalden voor verzoekplaten, giften en opbrengsten uit de speciale veiling. Vorig jaar was aan het eind van de actieweek 717.351 euro opgehaald, het uiteindelijke bedrag liep toen op tot 915.995 euro.

Ook dit jaar werd weer de prijs voor het ‘Bedrijf van het Jaar’ uitgereikt. De gouden druppel, zoals de award heet, ging naar Pentascoop, dit bedrijf doneerde 35.000 euro.

Meteen na de actie, om 17:00 uur, is 3FM begonnen met de ‘Top Serious Request’. Alle aangevraagde platen komen dan nog een keer voorbij. Deze lijst duurt tot 31 december 16:00 uur.


Freek de Jonge veilt de inboedel van het huis.


Na zes dagen gaat de deur van het glazen huis weer open.


De dj’s verlaten het huis.


Op het podium wordt de opbrengst bekend gemaakt.