NPO 3FM zendt volgend weekend traditiegetrouw drie dagen lang uit vanaf Lowlands. De uitzendingen zullen echter niet worden gemaakt vanuit een glazen studio op het festivalterrein, maar lopend tussen het publiek.

Technisch gezien is de opzet een beetje te vergelijken met die van 3FM Serious Request vorig jaar. De dj’s presenteren en doen verslag terwijl ze worden gevolgd door een camera. De muziek en vormgeving worden ingestart door een technicus vanuit een soort regie achter de schermen.

Helemaal nieuw is dit niet. Jaren geleden maakte Giel Beelen op deze manier al ‘Campingradio’ vanaf de festivalcamping van Lowlands. Het is echter voor het eerst dat 3FM er voor kiest om een compleet festival op deze manier te verslaan. Ondanks de nieuwe opzet zullen er, net als voorgaande jaren, ook veel live-optredens worden uitgezonden.

De uitzendingen van 3FM vanaf Lowlands zijn volgende week vrijdag tot en met zondag van 16:00 tot 2:00 uur te horen. Er zullen steeds twee dj’s tegelijk een programma presenteren. Daarnaast maakt Wijnand Speelman op zaterdag- en zondagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur ‘Campingradio’ vanaf de festivalcamping.

Foto: NPO 3FM