Andres Odijk vertelde vrijdag in zijn programma op NPO 3FM dat hij zelf grensoverschrijdend gedrag heeft ervaren. Maar de jock erkent nu dat hij zijn verhaal “niet helemaal handig heeft verteld, waardoor er nu een beeld ontstaat van grensoverschrijding. Dat is niet aan de orde geweest”, zegt hij.

Andres vertelde vorige week over een gebeurtenis van zes jaar geleden. “Voordat ik bij 3FM werd aangenomen, kom je in een soort van opleiding. Toen werd er op de laatste dag gezegd: ‘Andres, je bent klaar voor 3FM, je kan goed interviewen, je houdt van festivals, maar je bent wel 10 kilo te zwaar’. Dus toen ben ik af gaan vallen. Is het grensoverschrijdend? Het is niet helemaal zoals het zou moeten gaan.”

‘Niet handig’

Volgens de 3FM-dj is er na zijn uitspraken actie ondernomen. “Met de externe trainer heb ik gepraat, gebeld en er zijn excuses aangeboden. Maar ik heb er vrijdag een rommelig verhaal van gemaakt en dat is niet handig. Ik heb soms nog wat te leren…”

Andres deed zijn uitspraken naar aanleiding van het rapport over de Commissie-Van Rijn. Daaruit bleek dat driekwart van de NPO-medewerkers te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.

Foto: KRO-NCRV/Darren Smith